top of page

"Olcsó" esküvői dekoráció

Esküvő dekoráció házilag, csináld magad dekorációs ötletek

Az olcsó esküvő dekorációs cikkünkel, azok számára kívánunk egy kis segítséget nyújtani, akik egy szűkebb költségkeretből szeretnék kihozni a lehető legtöbbet, vagy kis esküvőt terveznek és nem fogadnának dekoratőrt, de szeretnék valóban ünnepélyessé tenni a nagy napot. Olyan esküvői tippeket igyekszünk felsorolni és kifejteni, amiket Ti is gond nélkül meg tudtok valósítani.

A témában sok mindent lehet olvasni, ám jellemzően a valóban önzetlen ingyenes jótanácsok elmaradnak. Csűrhetjük csavarhatjuk a dolgot, de be kell látni, hogy egy kis szépérzékkel, elszántsággal és akarattal, az esküvői dekoráció házilag is megoldható.

Írásunk most szándékosan mellőzi kívánja a minimál és a maximalista, minden divatos esküvői kelléket felvonultató csináld magad esküvői dekorációkat.

Alapvetően érdemes több részre bontani a díszítést, és ezeket kicsit külön is megtárgyalni. Ajánlott a legjellemzőbb kellékek használatával kezdeni, és haladni az úgynevezett nem kötelezően használatos elemek irányába. Összeállításunk egy 6 pontból álló listát tartalmaz, ami felsorolja egy komplett esküvői díszlet kívánalmait.

fotós dekor
olcsó ültetőkártya
mécsestartó talpas pohár
Fa vendég köszöntő tábla

1. Tanácsok székszoknya ügyben, bérlés mégpedig olcsón - de nem olcsó minőségben!

Elsőként, mint nagy felületet biztosító térelemekről a székekről ejtsünk néhány szót. Sok helyen vannak már nagyon szép amerikai, esetleg új és semleges színű ülőfelület borítással rendelkező székek, ahol nem feltétlenül szükséges a székszoknya használata. A jellemző azonban az, hogy a legtöbb helyen irodai, banquett, fémvázas thonet és vegyes állapotban lévő fa székek állnak rendelkezésre, sokszor vegyesen. Nos itt mindenképp ajánlott a székszoknya használata. Szeretném a kétségeket eloszlatni, a székszoknya felhelyezése és a szép masni kötése gond nélkül elsajátítható, amiben természetesen személyes segítségnyújtást biztosítunk, illetve ebben segítséget nyújthatnak felhelyezési útmutatóink is.

csak masni székdekoráció
Anchor 1
székszoknya olcsón
2. Főasztal mögötti dekoráció tipp, fényfüggöny vagy szimplán anyag behúzásokkal, ívekkel egyéb kiegészítőkkel

A legkényelmesebb egy teleszkópos fényfüggöny állványra építeni a dekor. Ennek magassága 3 méterig, szélessége 6 méterig változtatható, használata nagyon egyszerű. Nagyon népszerű a fényfüggöny dekoráció, amit az állvány felső csöveire normál kábelkötegelő szalaggal rögzíthetünk.  Az állvány fényszínű csöveit betekerhetjük fehér szaténorganzával így nem zavaró az állvány, de az egész fényfüggöny elé is helyezhetünk egy nagy fehér anyagot, ebben az esetben a fényfüggönyből csak fénypontok látszódnak át az anyagon.

fényháttér
meleg fényű fényfüggöny
Fénydekoráció

Másik legjellemzőbb verzió egy ugyancsak fényfüggöny állványra helyezett nagy fehér nem átlátszó anyag, amire a kívánt színű egyéb anyagból, például szaténorganzából vagy muszlinból húzhatunk különböző íveket és belógatásokat, homokóra formákat az anyagot középen összefogva. Érdemes ötletelni. (természetesen nagyon jól illeszkedne ide a kész virágdekorációs elemek például virágkarikák belógatva)

textil háttérdekor.jpg
3. Mennyezeti dekoráció, fényfűzér, szimplán anyag, és mindkettő együtt

A mennyezeti dekoráció a legnagyobb mumusa a díszítésnek, ettől félnek a legtöbben. Ennek az az oka, hogy egy helyszínen az ember elsőre nehezen tudja elképzelni hogyan fog az ott fent olyan szépen megállni, és hogy nem zuhan majd a fejünkre.

Nos ez azon múlik, hogy milyen rögzítési lehetőségünk van. Mi az, ami ott az adott magasságban rendelkezésre áll, illetve oldalt a falak mentén. Ilyenek lehetnek oldalt a kifejezetten erre a célra felhelyezett lécek, kampók, drótok. Az előző dekorációk nyomait is gyakran tetten érhetjük, ugyanis ott vannak a rögzítési nyomok. Érdemes a helyszínnel váltani pár szót a kérdésről, álltalában ennek nagy haszna van, elmondják, hogy mások hová szoktak rögzíteni. Itt a legfontosabb eszköz a biztonságos, stabil létra.

fényfüzér esküvőre
lampiondekoráció
fényfüzér mennyezet
dekorselyem
4. Vendégasztalok "csináld magad" dekorációja

A vendégasztalok dekorációjában lehet a legtágabb határok között döntenünk. Egyszerű olcsó és nagyon szép megoldás lehet itt egy szál szép virág egy megfelelő egyszálas vázában akár vázavilágítással, itt ajánlott a 30-40-50 cm magasság. A vintage, bohém és rusztikus stílusokhoz jól passzolnak a kisebb vázák, befőttesüvegek fátyolvirággal. ezeket mind egyszerűen és gyorsan megoldhatjuk. Jó szolgálatot tesznek a látványos kiegészítők, a fa koron, kör alakú és többszögletű tükrök, geometrikus és üveg mécsestartók kaspós és kalitkák. Természetesen a székszoknya megkötőjével azonos vagy stílusban passzoló asztali futó is gyakran szerepet kap.

olcsó virágdekoráció

Egyszerű, "összerakós" asztaldíszek, vagy ha úgytetszik az esküvői dekorációk ikeásbútorai, amit bárki képes összeállítani, inkább csak egy kis türelmet ígyényel.

tengerparti esküvői dekoráció
5. A főasztal dekorációja

A főasztal dekorációjában stílusazonos a vendégasztaokéval, azonban fontos dolog, hogy ez az ifjú pár elé kell, hogy fókuszáljon. Ha van félkörívű csokortartó asztal a pár előtt az nagyban megkönnyíti az elrendezést, és kényelmesebb elhelyezést biztosít. Az ide kerülő Selyemvirág vagy élő virág kompozíció mindig valamilyen alacsonyabb szélesebb kompozíció kell hogy legyen, ennek oka hogy a pár és vendégeit egymásra történő jó rálátását biztosítsa. A főasztal esetén egy alap dolognak számít az asztalszoknya, ami az asztal frontján végig, a két kis rövid oldalon végig bekanyarodva helyezkedik el, kitakarva a lábakat.

olcsó esküvői dekoráció
főasztal dekoráció
6. Egyéb „kötelező” virágdekorációk, amit érdemes a virágkötőre bízni

Menyasszonyi csokor, dobócsokor, szülőköszöntő csokrok, illetve amennyiben élő virágból szeretnénk a főasztali virágot akkor azt is jobb szakemberre bízni. Itt fontos tudnivaló, hogy az ár szempontjából döntően fontos a felhasználásra kerülő virágok fajtája és mennyisége. Idényfajtákban érdemes gondolkodni, mert azok ára sokkal kedvezőbb mint szezonon kívül.

bottom of page