top of page

Pasztell színek az esküvőn

Utóbbi évek kedvelt esküvői és lakberendezési trendje az egészen halvány színek használata. A pasztell szín jellegzetessége, hogy olyan hatást kelt, mintha krétával színezték volna az adott felületet, így egy visszafogott, kellemes hatást eredményez.

pasztell menyasszonyi ruha
pantone színek

Főszerephez jutnak az egészen halvány, lány színek, mint a világos zöld, halvány kék, halvány rózsaszín, halvány barack, halvány mályva, valamint a korall, levendula, türkizkék, türkizzöld, menta és krém színek szintén halvány árnyalatai, melyek meseszerű hangulatot árasztanak, légiesen könnyed dekorációk készülhetnek így.

A színeket párosíthatjuk is, például egy púder rózsaszín árnyalat bármely halványzöld vagy menta színnel jól működik, de bátran használhatunk akár több színt is, biztosan nem fognak összeveszni.

1.jpg
szatén szalag

A pasztelles stílust gyakran párosítják a romatikus és vintage hangulatú dekorációkhoz is. Romantikus stílusú kellékek kiválóan használhatók, így a finomabb anyagú textíliák, csipkék, fodrok, színes szalagok lesznek segítségünkre.

Passzolnak a virágos, virágmintás kiegészítők is a pasztell stílushoz, virágdekoráció tekintetében szintén a halvány színek dominálnak, és vázák terén is inkább egy egyszerűbb formájú, nem túl hivalkodó típust válasszunk.

Anchor 1
chiavari szék
11.jpg

Menyasszonyi csokor és virágdekoráció tekintetében nincs nehéz dolga virágosunknak, hiszen szinte mindig elérhetők a stílushoz passzoló halvány színű virágok. Üde, könnyed stílusú csokrok készülhetnek a pasztell árnyalatok segítségével.

Pointe-Open-House-Prints-0026.jpg
25-stunning-pastel-wedding-bouquets-1.jp
púder rózsaszín csokor

Mennyezeti dekorációnál is puha formák, gömb alakzatok érvényesülnek igazán, használjuk színes lampionokat és pom-pomokat, melyek nagy választékban elérhetők halvány színekben is. Ha kedveljük a bohókás, vidám dekorációkat, úgy használhatunk pasztell színű léggömböket is, illetve belőlük épített lufiszíveket, lufikapukat.

papír lampion
lufiszív

Milyen vendégvárót, desszertet kínáljunk vendégeinknek? Kedveskedjünk a násznépnek macaronnal, muffinokkal, melyek a legváltozatosabb pasztell színekben pompáznak.

Hatalmas kedvenc a csokoládé szökőkút is, ez esetben egy kis csavarral. A hagyományos ét vagy tejcsokoládé helyett/mellett kínálhatunk fehér vagy akár halvány rózsaszínre festett csokoládét is.

wedding macaron
csoki szökőkút
09-a-naked-wedding-cake-with-mint-drip-a
88722eeb3c68c8a7957842de92967937.jpeg
babakék torta
bottom of page