top of page
geometrik5.jpg

Geometrikus esküvői dekoráció

szögletes formák, fém és plexi, ismerős anyagok újszerű formában

Ezen esküvői stílusra jellemzőek a szögletes vonalvezetéső dekorációs elemek, geometriai alakzatok. Főként fém, üveg, de akár papír alapnyagú kellékeket is használhatunk. A formák mellett a fények szerepét is fontos kiemelni, így a dekorálandó felületeken szintén visszaköszönhet a fémes eszközök fényjátéka. Különálló stílussá vált, ám valójában kiegészíti, továbbgondolja, méginkább kifejezővé teszi alapvetően modern dekorációs irányzatot.

geometrikus virágtartó
geometrikus függődísz
szögletes fém dísz

A geometrikus kiegészítők jól intergálhatók más stílusú dekorációk esetén is, így alkotnak jó párost egy romatikus, greenery hangvételű vagy bohém színvilágú dekorációnál is.

Az ilyen dekorációs elemek ma már viszonylag könnyen elérhetők. Alkalmazhatók asztali virágdísztartó elem, mennyezetről belógatott dekor, mécsestartóként is.

A stílusra kimodottan jellemző színvilág nem különíthető el, erre alapvetően a jól megszokott dekorációs együttállások igazak, tehát a jellemzően egy alapszín mellett egy, de maximum kettő kísérőszínnel kiegészülve rengeteg színösszeállításban működőképes. A dekoráció legfontosabb területein megjelenő geomtetrikus alakzatok már önmagában meghatározzák a dekor hangulatát.

A már korábban említett fény szerepe könnyen megvalósítható gyertyákkal, de akár ledes fényforrásokkal is, így még jobban kiemelhető a térbeli vagy kétdimenziós modern elemek bronzos ragyogása. Jellemzően egyébként bronz, arany és rosegold árnyalatban gyártják ezen dekorációs elemeket. Különállóan is használhatók a geometrikus kellékek, de kisebb csoportokban használva, esetleg a méretekkel is játszva erőteljesebb hatást érhetünk el.

geometriai mécsestartó

Dekorációnk funkcionális részét tovább gazdagíthatjuk a stílushoz illő ültetési rend táblákkal, a közkedvelt fa tábla mellett egyre inkább kedvelt a plexilapon megjelenített ülésrend.

modern stílusú fa köszöntőtábla
geometrikus stílusú plexi üdvözlőtábla

Geometriai kellékek

Hangsúlyos eleme a dekorációnak a viriágdíszeket tartó alkalmatosság. Ebben az esetben valamilyen szögletes fém vagy plexi virágállvány az ajánlott, mely látványos, meghatározó kellék. Ezen a vonalton tovább haladva érdemes hasnoló stílusú mécsestartókat, illetve egyéb kiegészítőket használni. Ha van lehetőségünk belógatható dekorációk kihelyezésére, akkor szintén pompás kellékek, hangulatelemek a belógahtható geometriai díszek.

geometriai virágállvány
geometriai asztaldísz
fém gyertyatartó
sokszögletű dekoráció
geometriai mennyezeti dísz
plexi asztalszám

Hexagon esküvői kapu

Különböző anyagú és formájú szögletesboldogságkapuk léteznek, az egyik legkedveltebb a stílusban a hatszögletű, "hexagon" formájú kapu, amely tökéletes háttérdekoráció az a szertartásnál, és egyben nagyszerű fotóháttér is vendégeink számára. Ezek a kapuk jellemzően fémből vagy fából készülnek, és kiegészületnek többféle stílusirányzat kellékeivel is.

fehér hexagon kapu
boldogságkapu hexagon
szögletes háttérkapu greenery
bottom of page