top of page
romantik5.jpg

Célja a mesébe illő, valódi "hercegnős" dekoráció megelevenítése, melyhez a pasztell színek, púder árnyalatú textíliák és egyéb kiegészítők lesznek segítésgünkre. Leginkább a fehér, törtfehér, krém, pezsgő, halvány rosegold, púder rózsaszín, halvány barack, halvány színek játéka ez a világ. Itt is jelentkezik némi átfedés az egyéb stílusokkal, így használatosak a régebbi korokat megidéző, igényes bútorok, antik ülőalkalmatosságok, akár a chiavari szék, míves képkeretek, gyertyatartók. Fodros, csipkés, virágmintás motívumok használhatók a dekoráción kívül az esküvő minden kiegészítője esetében is.

Textildekorációs anyagok terén fontos kiemelni, a szép esésű, muszlin, voál , esetleg streccs szatén, szatén-organza anyagú textíliákkal érhető el a legszebb látvány, amennyiben nem akarunk komprumisszumot kötni. Egyéb anyagok, selyemnek, bélésanyag, panama, minimat, ill. más durvább hatású kevertszálas anyagok, szintén alkalmasak gyönyörű dekorációk elkészítésére, de kissé megtörnek, így nehezebben érhető el velük egy puha, lágyan ívelt átmenet a belógatással, rakással dekorálandó területeken. Legyen szó a mennyezet, a háttér vagy oszlopok, boldogságkapuk dekorációjáról, erre érdemes odafigyelni.

Komoly méretű és mennyiségű textildekort is készíthetünk. A mennyezeten elsősorban a választott színeink lehetőleg leghalványabb tónusú árnyalataiból és persze fehér alapszínnel.

 

voile anyagú oszlopdekoráció

Oszlopok, mennyezet dekorációjának rögzítési pontjaira kerülhet virágból készült pánt, pamacs, de használhatunk színes szalagokat erre célra.

A romantikus stílusú virágdekorációban nehéz túllőni a célt, a passzolú színek játéka mennysiégileg és formailag is kimeríthetetlen, Nem annyira a bonyolultsága, mint a dús megjelenése a fontos. Használhatók nagyobb méretű impozáns vázák és virágtartók. A virágszirmok akár vegyesen a színvilágba passzoló színekből szintén varázslatos hangulatot teremtenek. Használhatók úgy az esketéshez vezető útvonalon, mint asztaldekorációként is.

virágszirom az asztalokon
virágszirom a ceremóniánál
Anchor 1

Kedvelt, látványos megoldások a virágkapuk, melyekkel meghitt hangulatot varázsolhatunk az esketés hátterében vagy akár a bevonulás útvonalának kezdetén. Készíthetünk virágfalat is, mely látványos fotók hátteréül szolgálhat. Elsősorban művirágokból és papírvirágokból érdemes készítenünk ezt, egy szép textilháttéren, amely persze még látványosabbá válik, ha fénnyel is kiegészítjük. Mécsesek, gyertyafény szinte kötelező kellék, melyek segítségével a bensőséges, meghitt hangulat még kifejezőbbé válik. Romantikus stílushoz passzoló kellékeinket itt tekintheti meg.

virágszirom fotófal
romantic5.jpg
romantic3.jpg
romantic10.jpg
romantikus boldogságkapu
bottom of page