top of page
vintage

Vintage esküvői dekoráció

Régies bútorok, csipke, zsákvászon, minden ami vintázs.

levendula
zsákvászon asztalfutó
befőttes üvegek csipkével
vintage lámpás

Az utóbbi évek talán legkedveltebb és legnagyobb teret hódító stílusa, legfontosabb jellemzője a régies eszközök, akár hétköznapi használati tárgyak felújítása, dekorációs célú felhasználása. Esküvői dekorációk esetében gyakran kiegészül rusztikus, és természetes alapanyagú elemekkel, így ezeket a könnyebb eligazodás érdekében mi is egy helyre csoportosítottuk.

Ugyan ez a stílus magáról a kiegészítőkről szól, azért fontos tartani egy bizonyos egyensúlyt, mert könnyen átfordulhat a dolog. Régi, nem használt eszközöket is fel lehet újítani, de manapság már készen gyártva is elérhetők. Mivel napjainkban több iparág is épít erre a stílusra így széles választékban és elfogadható áron érhetők el a kiegészítők, amennyiben nem szeretnénk vele dolgozni.

aaa.jpg
aa.jpg
a.jpg
aaaa.jpg

Sokan azért is választják ezt a stílus, mert maguk is szívesen részt vennének a kiegészítők elkészítésében. És ha már megvan a kedv hozzá, úgy a dekoros alap eszkötárával(olló, ragasztó, tű..) felvértezve, el sem hinnénk mi minden készíthető saját magunk által, a végeredmény pedig nem marad el egy profi munkájától sem, mert ez a stílus igazán nem erről szól. 

A vágott fakorongok asztaldísz alátétként szolgálhatnak, kisebbb méretben pedig asztalszám, menükártya, ültetőkártyatartó is készíthető belőlük. Nagy segítségünkre lehetnek a képmegosztó oldalak, ahol tematikusan lehet inspirálódni a végtelen mennyiségű már elkészített dekorációs kellék között. A vintage esküvői stílus kedvelt kiegészítői többek között a kalitkák, lámpások, antik képkeretek, farekeszek...

Sokminden kivitelezhető tehát sajátkezűleg. Közkedvelt alapanyagok a natúr juta avagy "zsákvászon" anyag, a csipke anyagok, és inkább mindenből a matt felület dominál a fényessel szemben. Színeket tekitve a törtfehér, krém, pezsgő, cappuccino vonal a bevált, de jól integrálható színek a levendula árnyalatai, tengerészkék, és burgundy is. Befőttes-, tejes üvegeket, némi juta szalag, madzag és csipke felhasználásával autentikus kiegészítővé alakíthatunk.

Anchor 1
fehér rezgő
rusztikus faszelet és levendula
vionatage11.jpg
aaaaa.jpg
Csipke és natúr juta avagy "zsákvászon"
csipke és zsákvászon

A sokak által ismert ázsiai rendelős oldalakról millióféle anyagú, méretű, és mintázatú termék közül válogathatunk. Mást kíván egy befőttesüveg, mást használunk asztali futóként, és megint mást egy nagyobb felületen. Léteznek figurális típusok is, amin például lepkék, virágfejek sorakoznak egymás mellett. A csipkék szerepelhetnek még szalvétagyűrűként, a köszönetajándékon, de az esküvői meghívókon is és természetesen a menyasszonyi ruhán is. A natúr juta anyagból régebben valóban termény tárolására használatos zsákok készültek. Ez a rendkívül durva, erős szövetű anyag dekorációs célú használata meghódította a világot, többféle keménységű, kezelésű formában létezik.

1.jpg
2.jpg
8.jpg
5.jpg
6.jpg
4.jpg
3.jpg
7.jpg
Köszönet ajándék
Vintage, rusztikus köszönetajándék

A stílushoz illő köszönetajándék saját kézzel készül, lehet szalvétagyűrű, mini kiszerelésű saját lekvár, méz, müzli, karamellás cukor, olaj, szappan, picike dekor mécses, gyertya, vagy a személyes kedvencem, a kiültethető örökzöld, apró kedvesség, ami többet mond, mintha csak megvettük volna.

poharas sütemény ajándék
műzli.jpg
szappan.jpg
szappan köszönő ajándék
lekvár vintage ajándék.jpg
rusztikus lekvár
olajok köszönet
köszönet ajándék
méz ajándék
rusztikus ajándék méz
örökzöld welcome ajándék
kaktusz köszönet

A vintage hangulat kiváló kiegészítői az antik betűtípusokkal írott fatáblák, melyek funkcionálhatnak irányítótáblaként, jelezve a vendégek felé az esküvő fontosabb helyszíneit.

fa irányítótábla esküvőre
facsipesz ültetési rend
rusztikus stílusú fa alátét

A kalligráfiás üdvözlőtáblákon, irányítótáblákon kívül készülhetnek még programtáblák, illetve kedvelt kiegészítők a vendégeket megszólító, mondjuk táncra ösztönző, vagy egy-egy kedves idézetet megjelenítő táblák, melyek fa festőállványon elhelyezve a leginkább autentikusak.

kedves feliratok
vintage boldogságkapu

Elengedhetetlen kellékek a különböző természetes fényforrások, így a teamécsesek egy lámpásban vagy úszógyertyák, kisebb nagyobb csipkés szalaggal bevont üvegcsékben. Amennyiben ledes fénydekorációt is szeretnénk, úgy inkább a melegfényű fényfüzéreket, fényfüggönyöket ajánljuk elsősorban.

régi bicikli
Rustic-Boho-Farm-Old-Door-Wedding-Arch.j

A menyasszonyi ruha inkább jellemzően visszafogottabb, fehér csipke ruha, mely inkább elegáns, mintsem kihívó.

rusztikus torta
vintage menyasszonyi torta
torta1.jpg
szelet1.jpg
vintage torta1.jpg

Nagyon jó választások a stílushoz mű dekorációjú, inkább fehér tortabevonós vagy meztelen torták, állványként pedig szolgálhat egy vastagabb fakorong is, melyeket ma már kimondottan ezzel a céllal is készítenek így viszonylag könnyen elérhetőek.

Pompás hangulati kiegészítők lehetnek a kopottas, régi bútorelemek, antikolt székek, régi könyvek, bőröndök, virágládák, fa létrák, öreg porcelánok.

antik képkeret
bőrönd vintage dekoráció
f03b1fd6a2d8dcc1e2bf1f330d399b8c.jpg

Ha valaki komolyan gondolja, úgy nem maradhatnak el a vintage stílusú esküvői fotók sem, melyhez kiváló hangulatot biztosítanak a már említett kiegészítők. Ha van a közelünkben egy vidéki ház vagy borospince, ahol van lehetőségünk a fotózásra, úgy ezek pompás alapot adnak.

vintage fotózás
vintage-wedding.jpg
bottom of page