top of page
modern5.jpg

Modern esküvői dekoráció

Újszerú, formabontó dekoráció, napjaink kortárs elemeivel

A modern stílusú esküvői dekor igyekszik lépést tartani a korral. A modern anyagok mellett merít a klasszikus, egyszerű vonalvezetésű, jól kifejező kiegészítőkből. Komoly jelentősége van a kontrasztnak, akár a felhasznált anyagok terén is. Itt már használhatók harsányabb színek is. Kevésbé mennyiségcentrikus, így nem igényel komoly méretű virágdekorációt. Nagyobb szerephez jutnak a praktikus kiegészítők, újszerű gondolatvilágot idéző elemek, melyek megjelenhetnek a dekoráció minden területén.

Kedvelt színek a lila, ametiszt, korall, enyhe burgundy, marsala, fémes hatású színek, szürkés zöld, kék árnyalatok és ezek kombinációi.

újszerű virágkapu
modern főasztal

Modern asztaldekoráció, virágdíszek

Virágdekorációban magunk is készíthetünk pompás asztaldíszeket. Elsőként modern típusú, inkább szögletes formájú vázát válasszunk, majd a dekorációnk színéhez passzoló, de lehetőleg harsányabbb színvilágú virágokból válogatva készítsük el. Használhatunk kiegészítő színeket az alapszínünk mellett, de ha csak az alapszínünkhöz passzoló virágot használunk, úgy is igazán illő dekorációt készíthetünk vendégasztalainkra. Egy viszonylag pénztárcabarát stílusról beszélünk, melynek nagyszerűsége valóbann abban rejlik, gyakran egyszerűsít, kerüli a fölösleges, bonyolultabb látványvilágot. Nyugodtan használjunk tehát akár egyenesen minimalista megoldásokat.

formabontó virágdekoráció
marsala asztaldísz
hortenzia és úszógyertya
modern virágdekoráció
kála asztaldísz
szögletes váza

Menyasszonyi csokor modern, minimalista stílusban

Virágfajtákat tekintve nagyszerűen passzolnak a stílushoz a kála, a rózsaszfélék, orchidea, és a ritkább fajták is. Színek terén szintén az erősebb, a környezethez és a ruhához mérten is kontrasztosabb árnyalatok, mint a padlizsán, szeder, ametiszt, így gyakorlatilag a lilának minden markánsabb árnyalata, a korall vagy lazac színek, valamint a bordó lilásabb tónusú változatai, a burgundy, marsala színek. A csokor formáját tekintve szintén az egyszerűséget helyezi előtérbe, alapvetően gömb alakú, esetleg valamely irányba kissé nyújtott alak is modern megjelenést tükröz. A csokor szára egyszerűen, szalaggal kötött díszítésű, itt nincs szükség gyöngyökre, és egyéb dekorációkra, a csokor inkább az erőteljes színekkel és a kontraszt hatásával érvényesül.

sötét lila kála csokor
lila varázslat
modern menyasszonyi csokor

Indusztriális hatás

Önálló belsőépítészeti és mostanra már a berendezések terén is nagy teret hódító stílusirányzat, mely nagyon jól kapcsolható a modern esküvők hangulatához. Jellemzői a tágas, nagy terek, a vendégtér/terem szerkezetén is visszaköszönő iprai jelleg, acélszerkezet, vas elemek, magasról belógó fémházas fényforrások, ipari jellegű környezeti elemek. Önmagában kissé szürkének tűnő, viszont  szinte bármilyen stílussal(romantikus, modern, bohém) kiegészülve egy egészen érdekes, egyedi, és megismételhetetlen hangulatot képes alkotni. Nem rejtett szándéka a kísérletezés, meghökkentés, a megszokott esküvői atmoszféra megdöntése, és helyette valami egészen új érzésvilág kialakítása.

indusztriális helyszín
modern esküvő helyszín
iprai jellegű dekoráció

​Fénydekorációs kellékek, azon belül is kiemelt szerep jut a ledes kellékeknek, hideg, meleg fények különböző tónusai mind használhatók. Praktikus megoldása fényháttér készítése, mely nagyobb felületen, látványosan emeli ki főasztalunkat. A mennyezet dekorációját tekintve a helyszín adta lehetőségekhez mérten inkább használjuk valamilyen passzoló fényeszközt, esetleg minimális textíliát.

melegfehér fényfal
hidegfehér fényháttér
bottom of page