top of page
klasszikus5.jpg

Klasszikus esküvői dekoráció

A klasszikus stílus törekszik az egyszerűségre, "klasszikus értelemben" vett szépre, így ezen dekorációkra kevésbé jellemzőek a bonyolult formák és színvilág, tehát letisztult, könnyen értelmezhető. Beleilleszthető minden dekorációs megoldás, ami nem kimondottan egy karizmatikusabb stílus tipikus sajátja. A klasszikus stílus nem hivalkodó, mégis ünnepélyes. Valami olyasmi, ami könnyen megnyeri a szemet, melynek varázsa az egyszerűségében rejlik. A színek terén nagyobb hangsúlyt kap a fehér, amely kiegészülhet egyéb nem harsány krém, pezsgő, esetleg arany, nyomokban ezüst árnyalatokkal. A dekorációs elemek, lehetőségek számbavételét jobb helyen nem is lehet kezdeni.

klasszikus esküvői asztal
klasszik1_edited.jpg

Csipke motívumok is részei ennek a világnak. Megjelenhetnek az abroszon, asztalfutón át a meghívókon keresztül, az ültetési renden, ültető kártyákon, akár minden kiegészítőn, és természetesen a menyasszonyi ruhán is. A sima felületű fehér vagy enyhén nyomott mintás abrosz a stílusba illő választás. Érdemes szintén fehér színű székszoknya alapot választani, egy visszafogott krém, pezsgő színű megkötővel. Ezzel nagy felületen jelenik meg a legfontosabb alapszínünk. A székszoknya típusát tekintve a szép esésű lepel vagy szabott típus az illő. A megkötés módját tekintve a hátul középen megkötött masni vagy egy diszkrétebb, palást megkötést válasszunk! Lásd:

mennyezeti dekoráció és fényfüzér
klasszik.jpg
Anchor 1

A mennyezet dekorációjánál érdemes tömegében fehér textildekorációt választani, és amennyiben a helyszín alkalmas rá úgy csillag alakzatú vagy hosszanti sávokban elhelyezett "belógatásos" elrendezésben gondolkodni. A lényeg csak az, hogy valamilyen egyszerű rendszer uralkodjon benne. Természetesen kiegészítnhetjük diszkréten ledfüzérekkel, virágdekorációval, de ne felejtsük el, ezek csak kiegészítői, kísérői lesznek a dekorációnak.

Háttérdekorációban az elegáns textildekoráció a cél, melynek összhangja a mennyezet dekorációval elengedhetetlen, ám annál lehet kissé hangsúlyosabb is, hiszen funkciójában már egy kiemelt fontosságú helyen járunk.

A klasszikus virágdekorációkban helyet kapnak az egyszerűbb megoldások mellett komolyabb virágdekorációk is, melyhez itt már bizony szükséges lehet egy ügyeskezű virágkötő munkája.

klasszikus virágdísz
bottom of page