top of page

Zöld esküvői dekoráció

zöld színpamacsok.jpg
zöld koszorúslányok
zöld5.jpg

A zöld egy örök szín a dekorációban, népszerűsége nem csökken, állandó a párok körében. Bármilyen új dekorációs divat is érkezik, a zöldben gondolkodók eltántoríthatatlanok. 😊 Ez valószínűleg abból is ered, hogy nem csupán egy színről van szó. A zöldet kedvelők számára e szín jelentéssel is bír, a szabadság, remény, természetesség és állandó megújulásra való képesség energiáit hordozza magában.

Tulajdonképpen a greenery esküvői dekoráció vagy green dekor, mint tematika a zöld anyagok és színek kiteljesítéséről szólnak a teljes dekorációban, ami a virágdekorációt is magába foglalja. Jellemző a kevés virág, vagy virág nélküli sok zöld anyag pl. borostyán, ruszkusz használata.

köszönetajándék
zöld boldogságkapu

A zöld színek között legkedveltebbek, így a legtöbb esküvőn szerepelnek az almazöld, smaragdzöld, vadászzöld, türkizzöld, acélzöld, olivazöld, levélzöld és mohazöld. A megfelelő esküvői kellékek, és dekorációs stílus összehangolásával mindből pompázatos dekorációt varázsolhatunk.

almazöld színpmacsok.jpg
almazöld

Almazöld dekoráció

Nagyon vidám, üde és friss hatású szín, gyakorlatilag biztos siker. Ez az árnyalat nagyon jó barátságban van a barna különböző erősebb(kávé, csokibarna) árnyalataival, bátran párosítsuk hozzá. Kissé erősebb árnyalat a lime zöld. Dekorációs céllal használhatjuk akár magát a névadót is, egyszerű, de kellemes, frappáns asztaldekorációk készülnek zöldalma felhasználásával.

Anchor 1
alma sütemény
almazöld székszoknya masni
csoki és zöld duplamasni

Türkiz zöld dekoráció

türkiz zöld színek

Türkiz színekből megkülönböztetünk türkizkéket és tükizzöld színeket is, a két szín közti különbséget a két keverékben szereplő kék vagy zöld árnyalat túlsúlya adja. Izgalmas színváűlasztás, rengeteg lehetőséggel. Ha a türkisz zöldet választjuk esküvői dekorációnk alapszínének, úgy bőséges teret kapunk az erősebb, gyenbébb árnyalataival való játékra. Kiegészítő sznként válasszunk egészen halvány krém színt vagy csont esetleg ekrü árnyalatot. A karibi télrség legszebb lagúnáit megidéző szín, így igen kedvelt a tengeri, tengerparti témájú esküvői dekorációk esetén.

Türkiz zöld
mentazöld árnyalatok

Mentazöld dekoráció

Az utóbbi évek egyik legkedveltebb színe. Önmagában is működik, de kivállóan alkalmas pasztell színekkel való párosításra, egy egészen halvány rózsaszínekkel pédául klasszikus párost alkotnak. A menta szín szerencsés választás is egyben, hiszen szinte minden kiegészítőben, dekorációs kellékben, menyasszonyi ruhában is viszonylag nagy kínálatból válogathatunk.

türkiz zöld torta
türkizzöld menyasszonyi cipő
türkizzöld masni
Menta zöld
menta menyasszonyi csokor
rózsaszín menta torta
menta székmasni
smarad zöld színek
smaragd zöld
Smaragd zöld színvilág

A nevébenis zöld drágakő jelentéssel bíró színről beszélünk. A zöldnek ez az arca már sokkal inkább a komolyabb, elegáns hangvételű dekorációkhoz ajánlott. Ahogy a természeteben a drágakőnek is rengetegféle tónusú változata létezik, így dekorációban is bátran használjunk többféle árnyalatokat Tovább erőstíhetjük ezt a kristályos hatást arany és ezüst színű kiegészítőket hasznhálva. 

smarad arany asztal
smaragd masni
vadász zöld
sötét zöld
olajzöld
zöld magas sarkú
smaragd kő.jpg
smaragd meghívó
bottom of page