Toszkán esküvő

A toszkán esküvői stílust megvalósítani kívánók, képzeletükben minden bizonnyal Közép-Itália festői vidékein járnak. Egy kortalan világ ez, ahol gondolatban egy firenzei nemes bőrébe bújva élvezhetjük a táj oszlopos ciprusokkal tűzdelt, szelíd dombok és völgyek olíva és bortermő lankáin, a középkori reneszánsz felemelő világát.

A toszkán dekoráció fontos jellemzői az emberi lépték, kifinomult mediterrán romantika, oldott könnyed elegancia. Stílusába illenek a kő és cserép kaspók, több kisebb váza egy asztalon, sok pasztell zöld felhasználásával. A virágok színei, mennyisége, és fajtái mindig az évszakhoz illőek, azt érzékenyen követik. Az asztali díszek, a tervezettség látszatát kerülő szabad elrendezést célozzák. Jó idő esetén szabadtéri, esetleg felülről fedett helyszínen valósul meg klasszikus módon a vacsora. Az asztalok dekorációja nem hivalkodó, nem törekszik legyőzni a tájat, azzal harmóniában van. Egyszerre vidékies és egyszerűsítő, de nagyon bensőséges és ünnepélyes dekorációs irányzat ez.

 

Ha toszkán stílus, akkor fényfüzér, lehetőleg szabadtéren használva. Ebből is a leginkább használatos típus az úgynevezett fesztivál fény, ahol villanykörte szerű fénygömbök helyezkednek el a füzéren kb 30-50cm-nként.

A rusztikus, természetes esküvői stílus nem csupán egy rövidebb-hosszabb ideig tartó trend, hanem elemeit mindig is használta a dekorációs ipar és várhatóan ez így lesz a  jövőben is. Képez némi átfedést a borvidéki stílusú, úgyn. vineyard esküvői témával. Borvidékeink márpedig nekünk is vannak, így a helyszín kiválasztásakor ez jó alterantívát jelenthet a számunkra. Az ideális helyszínen fontos, hogy legyen lehetőség a szabadtéri vendéglátásra, a vendégfogadásnál mindenképp, és jó idő esetén a vacsoránál is. Itt nagyon jó, ha van egy vészterv arra az esetre, ha rosszabra fordulna az időjárás.

Jellegzetes elemei a fa tonett székek, arany és ezüst gyertyatartók. Megmaradva a visszafogott eleganciánál a székeket is dekorálhatjuk, viszont itt inkább az egyszerűbb átvető anyagok a megfelelőbbek, nem cél a székek teljes kitakarása. Fehér vagy törtfehér megkötő, vagy kimondottan erre a célra készült székátvető a legjobb megoldás, amit tovább fokozhatunk némi zöld hangsúlyos virágdekorációval kiegészítve.

Dekorációs anyagok, kellékek bérbeadása, rendezvény kellék bérbeadás, esküvői dekorációk készítése, egyedi gyártású dekorációs kiegészítők

2373 Dabas, Örkényi út 18.

dekoracioberles@gmail.com

06-20/262-8401, 06-20/389-3459

  • Facebook

© 2021 Decorcity. Minden jog fenntartva!