Toszkán esküvő

A toszkán esküvői stílust megvalósítani kívánók, képzeletükben minden bizonnyal középitália festői vidékein járnak. Egy kortalan világ ez, ahol gondolatban egy firenzei nemes bőrébe bújva élvezhetjük a táj oszlopos ciprusokkal tűzdelt, szelíd dombok és völgyek olíva és bortermő lankáin, a középkori reneszánsz felemelő világát.

A toszkán dekoráció fontos jellemzői az emberi lépték, kifinomult mediterrán romantika, oldott könnyed elegancia. Stílusába illenek a kő és cserép kaspók, több kisebb váza egy asztalon, sok pasztell zöld felhasználásával. A virágok színei, mennyisége, és fajtái mindig az évszakhoz illőek, azt érzékenyen követik. Az asztali díszek, a tervezettség látszatát kerülő szabad elrendezést célozzák. Jó idő esetén szabadtéri, esetleg felülről fedett helyszínen valósul meg klasszikus módon a vacsora. Az asztalok dekorációja nem hivalkodó, nem törekszik legyőzni tájat, azzal harmóniában van.

Egyszerre vidékies és egyszerűsítő, de nagyon bensőséges és ünnepélyes dekorációs irányzat ez.

Ha toszkán stílus akkor fényfüzér, lehetőleg szabadtéren használva. Ebből is a leginkább használatos típus az úgynevezett fesztivál fény, ahol villanykörte szerű fénygömbök helyezkednek el a füzéren kb 30-50cm-ként.

A rusztikus, természetes esküvői stílus nem csupán egy rövidebb-hosszabb ideig tartó trend, hanem elemeit mindig is használta a dekorációs ipar és várhatóan ez így lesz a  jövőben is. Képez némi átfedést a borvidéki stílusú, úgyn. vineyard esküvői témával. Borvidékeink márpedig nekünk is vannak, így a helyszín kiválasztásakor ez jó alterantívát jelenthet a számunkra. Az ideális helyszínen fontos, hogy legyen lehetőség a szabadtéri vendéglátásra, a vendégfogadásnál mindenképp, és jó idő esetén a vacsoránál is. Itt nagyon jó, ha van egy vészterv arra az esetre ha rosszabra fordulna az időjárás.

Jellegzetes elemei a fa tonett székek, arany és ezüst gyertyatartók. Megmaradva a visszafogott eleganciánál a székeket is dekorálhatjuk, viszont itt inkább az egyszerűbb átvető anyagok a megfelelőbbek, nem cél a székek teljes kitakarása. Fehér vagy törtfehér megkötő, vagy kimondottan erre a célra készült székátvető a legjobb megoldás, amit tovább fokozhatunk némi zöld hangsúlyos virágdekorációval kiegészítve.

Dekorációs anyagok, kellékek bérbeadása, rendezvény kellék bérbeadás, esküvői dekorációk készítése, egyedi gyártású dekorációs kiegészítők

2373 Dabas, Örkényi út 18.

dekoracioberles@gmail.com

06-20/262-8401, 06-20/389-3459

  • Facebook

© 2020 Decorcity. Minden jog fenntartva!