Falusias esküvői helyszín

A hozzánk közelálló esküvői stílus megvalósításához fontos tényező a megfelelő helyszín kiválasztása. Ilyen célra jó opciók a természetközeli falusi helyszínek, ahol igényeink szerint egy komplett rendezvényhelyszín várhat minket szolgáltatásaival. Egy megfelelő méretű falusi pajta, udvarház, a vidéki élet egyszerű paraszti világát sugárzó fás udvarral is megfelelő lehet céljainknak. A megfelelő szolgáltatókkal utóbbi például olcsó esküvői helyszínnek is tekinthető. A belső terekben előnyt jelenthetnek a kifejezetten egyszerű durván megmunkált, natúr felületek, például rönkfából épült fa szerkezetek, kezeletlen deszkázatok.

 
menyasszonyi ruha
üveg búra

A rusztikus kifejezés alapjában véve, vidékies, egyszerű, durván megmunkáltat jelent. A mai felgyorsult, eredményorientált világban, ez a fesztelenséget és egyszerűséget kínáló stílus méltán lett kedves oly sokak számára. A „Rusztikus” szereti a pasztell színeket, bézst, barnákat, kezeletlen fa, és durva felületeket. A kisebb-nagyobb farönkök, faszeletek szinte kihagyhatatlan alapelemei a dekorációnak, a juta vagy másnéven zsákvászon anyagokkal boros, és befőttes üvegekkel együtt.

Rusztikus esküvői dekoráció

Falusias hangulat, farönk, zsákvázson, mécsesek

lovarda helyszín
fa gerendás mennyezet

Vendégfogadás

 

Vendégeinket várhatjuk egy a falusi élet elemeit felhasználó italbárral, ennek rész lehet a boros hordó, fém dézsák, régi talicska melyekbe jeget és természetesen a welcome drinket tehetjük. Vendégváró ételek szempontjából az egyik legjobb megoldás, ami egyben sokak nagy kedvence a grill ételek és a szabadtéren faszénen sült húsok és zöldségek, praktikus megoldás, ha nyársra húzott formában kerülnek sütésre és szervírozásra. Emellett egyszerűbb, de nagyon népszerű megoldás a pizza, főtt vagy sült kukorica.

házi pizza
vendégváró falatok
rusztikus ételek
Virágdekoráció, menyasszonyi csokor

A legszebb virágdekoráció ilyenkor a sok kis virágot tartalmazó csokor, amely a vadvirágok hangulatát idézi, de nagyon kedveltek a szárazvirág csokrok és díszek is. Asztaldekorációk központi elemeiként nagyon izgalmas megoldások a különböző göcsörtösebb, csavarodó fafajták darabjait, uszadékfát használó dekorációk, kisebb rönkök, de készülhetnek faágakból virágtartó állványaink is, kedvelt fajták a fehér kérgű nyír, japán nyír, csavart fűz.

ikebana dekor
fadarab főasztaldísz
farönk asztaldekor
Őszi esküvő harmóniában a vidéki feelinggel

Kétségtelen, hogy van kapcsolat az évszakok és esküvői stílusok között is. Az őszi időszak egyik leggyakoribb stílusai a rusztikus és a vintage. Az éppen átalakuló természet pasztell, barna színei szépen harmonizálnak ezekkel a stílusokkal.

tök dekoráció
pampafű asztaldísz
őszi faleveles ületetőkártya
szárazvirág asztaldísz
toboz dekor
almamécses
„DIY” Csináld magad ötletek, saját kezű megoldások

Sok mindent megoldhatunk saját kezűleg is, a előbbiekben tárgyalt asztaldekorációs elemek mellett ilyenek a meghívók, ültetőkártyák, menükártyák, és az ültetési rend. Az irányító és információs táblákat is írhatjuk magunk például: welcome, vacsora, ceremónia stb. A fotófal és a boldogságkapu esetében sem kell túlgondolni a dolgot! Ne feledjük, egyszerű és nagyszerű, ami a stílusba vág! Érdemes bevonni a barátokat, barátnőket, így rengeteg jó ötletet gyűjthetünk.

befőttes üveg
őszi asztaldísz
nyírfa rönk gyertyatartó
Naturális jegyek a szabadtéri szertartásnál
 

Jó idő esetén mindenképp szabadtéri ceremóniában érdemes gondolkodni. Vendégeinket ültethetjük fa kertiszékekre, padokra melyeket dekorálhatunk zsákvászonnal, fátyolvirággal. Egy hangulatos megoldás a szalmabálák használata, amiket a kényelem kedvéért érdemes letakarni natúr vászon anyaggal. A ceremónia asztalon egy kis csipke zsákvászonnal, szépen illik a stílusba. Boldogságkapuként egy duplaszárnyas régi faajtó, de ugyanez valamilyen hántolt farönkből is szépen megvalósítható.

Menyasszony és vőlegény ruhája

Halvány krém, törtfehér, nyers fehér árnyalatú menyasszonyi ruha a jó választás, sok csipkével díszítve. A koszorúslányok ruhája hasolóképpen egyszerű vonalú, természetes esésű anyagból készüljön. Dísztítő elemek terén a csipke és a zsákvászon virágok passzolnak, de egy kicsit bohókás virágos hajpánt is nagyon illik a stílushoz. A vőlegény kitűzője szintén kiegészülhet zsákszövet anyaggal, ruhája a megszokottaktól eltérően inkább világos szürke, barnás, bézses árnyalatú legyen.

rusztikus menyaszonyi ruha.jpg
nyers csipke
egyszerű vonalvezetés
naturális öltöny stílus
bézs mellény