top of page
farönk mécses
faháncs gyertya
lógó váza

Falusias esküvői helyszín

A hozzánk közelálló esküvői stílus megvalósításához fontos tényező a megfelelő helyszín kiválasztása. Ilyen célra jó opciók a természetközeli falusi helyszínek, ahol igényeink szerint egy komplett rendezvényhelyszín várhat minket szolgáltatásaival. Egy megfelelő méretű falusi pajta, udvarház, a vidéki élet egyszerű paraszti világát sugárzó fás udvarral is megfelelő lehet céljainknak. A megfelelő szolgáltatókkal utóbbi például olcsó esküvői helyszínnek is tekinthető. A belső terekben előnyt jelenthetnek a kifejezetten egyszerű durván megmunkált, natúr felületek, például rönkfából épült fa szerkezetek, kezeletlen deszkázatok.

helyszín
menyasszonyi ruha
fatörzs dísz
üveg búra

A rusztikus kifejezés alapjában véve, vidékies, egyszerű, durván megmunkáltat jelent. A mai felgyorsult, eredményorientált világban, ez a fesztelenséget és egyszerűséget kínáló stílus méltán lett kedves oly sokak számára. A „Rusztikus” szereti a pasztell színeket, bézst, barnákat, kezeletlen fa, és durva felületeket. A kisebb-nagyobb farönkök, faszeletek szinte kihagyhatatlan alapelemei a dekorációnak, a juta vagy másnéven zsákvászon anyagokkal boros, és befőttes üvegekkel együtt.

Rusztikus esküvői dekoráció

Falusias hangulat, farönk, zsákvázson, mécsesek

lovarda helyszín
fa gerendás mennyezet
vidéki tanya
pajta helyszín

Vendégfogadás

vendéglátás

Vendégeinket várhatjuk egy a falusi élet elemeit felhasználó italbárral, ennek rész lehet a boros hordó, fém dézsák, régi talicska melyekbe jeget és természetesen a welcome drinket tehetjük. Vendégváró ételek szempontjából az egyik legjobb megoldás, ami egyben sokak nagy kedvence a grill ételek és a szabadtéren faszénen sült húsok és zöldségek, praktikus megoldás, ha nyársra húzott formában kerülnek sütésre és szervírozásra. Emellett egyszerűbb, de nagyon népszerű megoldás a pizza, főtt vagy sült kukorica.

limonádé welcome drink
házi pizza
vendégváró falatok
kerti grillezés
rusztikus ételek
Virágdekoráció, menyasszonyi csokor

A legszebb virágdekoráció ilyenkor a sok kis virágot tartalmazó csokor, amely a vadvirágok hangulatát idézi, de nagyon kedveltek a szárazvirág csokrok és díszek is. Asztaldekorációk központi elemeiként nagyon izgalmas megoldások a különböző göcsörtösebb, csavarodó fafajták darabjait, uszadékfát használó dekorációk, kisebb rönkök, de készülhetnek faágakból virágtartó állványaink is, kedvelt fajták a fehér kérgű nyír, japán nyír, csavart fűz.

őszi virágcsokor
rusztikus csokor
faág virágtartó.jpg
nyírfa asztaldísz
ikebana dekor
fadarab főasztaldísz
farönk asztaldekor
Őszi esküvő harmóniában a vidéki feelinggel

Kétségtelen, hogy van kapcsolat az évszakok és esküvői stílusok között is. Az őszi időszak egyik leggyakoribb stílusai a rusztikus és a vintage. Az éppen átalakuló természet pasztell, barna színei szépen harmonizálnak ezekkel a stílusokkal.

tök dekoráció
pampafű asztaldísz
őszi faleveles ületetőkártya
szárazvirág asztaldísz
toboz dekor
almamécses
„DIY” Csináld magad ötletek, saját kezű megoldások

Sok mindent megoldhatunk saját kezűleg is, a előbbiekben tárgyalt asztaldekorációs elemek mellett ilyenek a meghívók, ültetőkártyák, menükártyák, és az ültetési rend. Az irányító és információs táblákat is írhatjuk magunk például: welcome, vacsora, ceremónia stb. A fotófal és a boldogságkapu esetében sem kell túlgondolni a dolgot! Ne feledjük, egyszerű és nagyszerű, ami a stílusba vág! Érdemes bevonni a barátokat, barátnőket, így rengeteg jó ötletet gyűjthetünk.

juta madzag meghívó
natúr csipke esküvői meghívó
befőttes üveg
őszi asztaldísz
natúr fa szelet
nyírfa rönk gyertyatartó
Naturális jegyek a szabadtéri szertartásnál
szertartás

Jó idő esetén mindenképp szabadtéri ceremóniában érdemes gondolkodni. Vendégeinket ültethetjük fa kertiszékekre, padokra melyeket dekorálhatunk zsákvászonnal, fátyolvirággal. Egy hangulatos megoldás a szalmabálák használata, amiket a kényelem kedvéért érdemes letakarni natúr vászon anyaggal. A ceremónia asztalon egy kis csipke zsákvászonnal, szépen illik a stílusba. Boldogságkapuként egy duplaszárnyas régi faajtó, de ugyanez valamilyen hántolt farönkből is szépen megvalósítható.

erdei ceremónia
rusztikus pad
szalmabála
Menyasszony és vőlegény ruhája

Halvány krém, törtfehér, nyers fehér árnyalatú menyasszonyi ruha a jó választás, sok csipkével díszítve. A koszorúslányok ruhája hasolóképpen egyszerű vonalú, természetes esésű anyagból készüljön. Dísztítő elemek terén a csipke és a zsákvászon virágok passzolnak, de egy kicsit bohókás virágos hajpánt is nagyon illik a stílushoz. A vőlegény kitűzője szintén kiegészülhet zsákszövet anyaggal, ruhája a megszokottaktól eltérően inkább világos szürke, barnás, bézses árnyalatú legyen.

rusztikus menyaszonyi ruha.jpg
nyers csipke
country koszorúslány ruha
egyszerű vonalvezetés
naturális öltöny stílus
bézs mellény
bottom of page