top of page
kék színárnyalatok

Kék esküvői dekoráció

Kék, türkizkék, tengerészkék esküvői dekoráció

Címkék:     sötétkék   türkizkék

kék menyasszonyi ruha
kék koszorúslány ruhák

Alapvetően hideg, hűvösebb szín, melyet használva rendkívül elegáns, előkelő stílusú dekorációk készülhetnek. Nem csak a téli esküvők kedvelt színei ezek, melyről egy korábbi cikkünkben olvashat bővebben, hanem nyáron is népszerű, üde választás ez a megszokott esküvői színvilágok mellett.

kék masni színek

A kék színek egyéb kevert árnyalatai is kedveltek, így a türkizkék, és az egészen halvány, már pasztellesnek mondható égkék, vagy babakék, és persze a nagyon divatos "navy blue" vagyis a sötétkék esküvői dekorációk. Bármelyeiket is válasszuk, fehéret, tört fehéret, krém színeket bátran használhatunk melléjük.

Meghívó, ültetetési rend

A kék esküvők kedvelő több szempontból is szerencsések, hiszen a dekorációs szín jól körülhatárolhatósága miatt, bátran használhatjuk a dekoráción kívül szinte mindenhol. Az esküvői meghívó és ültetési rend, valamint ültetőkártyák összhangját is át kell, hogy hassa ez a színvilág. De a legapróbb kiegészítőkön túl az ételek dekorációjáig szinte mindenhol megjelenhet, nem beszélve a menyasszonyi ruháról, a vőlegény öltönyéről, ahol ma már szintén jókora kínálatból válogathatunk. 

Anchor 1
királykék esküvői meghívó motívum
világoskék ültetőkártya
kék sdfsdgf.jpg

Menyasszonyi csokor, virágdekoráció

Virág terén szintén nagy választék áll rendelkezésre, de talán a legkedveltebbek a hortenzia, amely nagyon jól áll ennek a színvilágnak, használatával egyszerűen készíthetünk saját kezűleg is csodás asztaldíszeket.

hortenzia csokor
babakék virág
asztaldísz sajátkezűleg
Kötelező fénydekorációk, téli hangulat

A különböző fénydekorációs kellékek nagyon ajánlottak ennél a színvilágnál, amit érdemes azonban megfontolnunk, hogy a kimondottan kék színű led-es fények mellett egy kicsit diszkrétebb választás a hideg fehér fényű fényfüzérek, fényfüggöny használata, de kerülhetnek vázákba és lampionokba is.

hidegfény.jpg
kékfény.jpg
led úszómécses
hideg fényfüggöny

Világoskék, babakék, égkék, tiffany kék

Ebben a kategóriában sokféle árnyalat van, és mégtöbb elnevezés rájuk. Egy viszont közös bennük mégpedig, hogy mindegyikük egy igazán lágy, visszafogottabb arca a kéknek.

boldogságkapu
chiavari
kék szaténselyem
türkizkék

Türkizkék színvilág, tengerparti hatás

Izgalmas változata a kéknek, egy picit zöldbe hajló, vidámabb stílusú, kicsit mesébeillő, kicsit romantikus. A türkiz dekorációk a téli esküvők mellett nagyon kedveltek a tengerparti témájú dekorációknál is.

türkizkék asztaldekoráció
kagyló dekoráció
tengerparti asztaldísz
sötétkék

Sötétkék avagy tengerészkék stílus

Többféle néven ismerjük, nagyon népszerű színválasztás manapság. A sötétkék színekhez jól passzolnak a szintén sötét bordó vagy burgundy színek, a rusztikus kellékek, így a csipke, a juta szalag, hajókötél, és a fa anyagú díszítő elemek. A tengerparti vagy hajós tematikájú esküvők szintén inkább az erősebb kék árnyalatokkal dekorálnak. Vidám vonulat a stíluson belül a tengerész csíkos téma.

sötétkék rusztikus könyöklő
navy blue teríték
kék csíkos abrosz
menyasszonyi torta
bottom of page