Eklektikus esküvő

Kicsit olyan ez mintha egy színház öltözőjébe csöppentünk volna, ahol a legváltozatosabb színű, anyagú és stílusú jelmezeket, kiegészítőket látjuk mindenhol, és ugyan a más-más korokhoz illő ruhadarabok első benyomásra nem illenek össze, de ha elengedjük ezt a gondolatot, és magára a változatosságra, sokszínűségre koncentrálunk, úgy mégis igen izgalmasnak tűnik ez a fesztiváli kavalkád, amiben szívesen kalandozunk.

Ötvözhetők is tehát az egyes esküvői stílusok, kisebb nagyobb átfedéssel. Jellemzően jót tesz, ha egy adott stílusban készült dekoráció kitekint más irányba is, esetleg több irányzatból is merít, persze mindezt még az ízlésesség határain belül.

 

Amennyiben általában bátor alkat vagy, ami az elképzeléseidet illeti, úgy ez biztosan tetszeni fog. Nyugodtan meríthetsz különböző korok stílusából. Párosíthatók merészebb színek és formák is a dekorációban, a hangsúly a kontraszton van.

Ennek a stílusnak a vibrálásában, izgalmasságában rejlik az ereje, mindig mutat valami újat. Ez nem összevisszaságot jelent, inkább egyfajta utazás a dekorációs stílusok között.

Itt is meg lehet határozni alapszíneket, illetve egyfajta keretet, amit érdemes betartani a megvalósítás terén. Viszont talán a legfontosabb tanács, amit érdemes megfogadnunk, hogyha valami elég őrültnek tűnik, hogy működjön, az jó eséllyel működni is fog.

 

Nem egy hagyományos esküvői stílusról beszélünk, így eltérhetünk rögtön az álltalánosan használt alapoktól is. A klasszikus „belógatásos” textildekorációk helyett használjuk inkább szimplán fényfüzéreket, vagy önálló villanykörte füzérekre emlékeztető fesztiválvényeket. Egy hasonló mennyezeti dekor rögtön egyedi hangulatot teremt a vendégtérben.

 

Használjunk bátran kisebb-nagyobb kiegészítőket. Lehetnek ezek festett üvegek, egyedi mécsestartók, méretesebb többágú gyertyatartók, vagy rusztikus fakorongok, tüköralátétek. A dekoráció elkezdődhet akár az evőeszközöknél és a díszesebb, egyedi tányéroknál.

A mostanra klasszikussá vált székszoknya dekorációk helyett inkább egyedi székekkel, akár chiavari, vagy egyéb esküvői kivitelű széktípusokkal érhetjük el a legjobb hatást, sőtt akár színében de még stílusukban is keveredhetnek.

 

A színhasználat is lehet merészebb a megszokottnál. A nagy klasszikus dekoros alapvetést is félretehetjük, miszerint 1 alapszínt 1, de maximum 2 kísérő színnel kiegészítve teremtünk egységes harmóniát. Nyugodtan használjuk 2-3 alapszínt, melyek a dekoráció nagyját fedik majd le, és ehhez társulhatnak a további kiegészítő színek.

Talán fontos kiemeleni, illetve jótanács is egyben azok számára, akik hasonló stílusban képzelik el esküvőjük dekorációját, hogy pusztán a stílusok keveredése önmagában még nem teszi eklektikussá a dekorációt, sokkal inkább a színek, kiegészítők megfelelő használata lesz a segítségünkre, és persze, hogy egy bizonyos határozott céllal alkalmazzuk azokat, hogy a kívánt hatást érjük el. Könnyen "alul" lehet lőni a célt és abban az esetben inkább csalk ráfogható, hogy "eklektikus lett", nos ez elkrülendő.

Dekorációs anyagok, kellékek bérbeadása, rendezvény kellék bérbeadás, esküvői dekorációk készítése, egyedi gyártású dekorációs kiegészítők

2373 Dabas, Örkényi út 18.

dekoracioberles@gmail.com

06-20/262-8401, 06-20/389-3459

  • Facebook

© 2021 Decorcity. Minden jog fenntartva!