top of page

Boldogságkapu, szerelemkapu

Esküvői boldogságkapu bérlés, vintage és modern kapuk, dísztíő kellékek

Termékcsoportok

masni színválaszték
Meghívó
catering textil ikon.jpg

A boldogságkapu vagy ha úgy tetszik szerelemkapu évek óta tartó töretlen népszerűsége érthető. A klasszikus egyszerű szögletes fa kapuktól, a kör és hexagon kapukon át, az ívelt tetejű vintage boldogságkapukig ma már sokféléből választhatunk.

Egy jól dekorált kapu több funkciót is ellát egyszerre. Legfontosabb szerepe a kültéri ceremónia helyszínén van, amikor az ifjú pár, alatta áthaladva megközelíti az esketés konkrét helyét. A feldíszített kapu elhelyezése akkor jó, ha nem veszi el a figyelmet a házasságkötés meghitt pillanatairól. Fotóháttér gyanánt is kiváló megoldással szolgál, nemcsak a pár, hanem a násznép számára is.

Tipp: Boldogságkapu bérlésekor érdemes mindenképp figyelnünk a megfelelő rögzítésre, annak érdekében hogy a szertartás allatt, nehogy meglepetés érjen minket.

A kapuk önmagukban is szépek, de alapvetően inkább egy keretet adnak a dekorálhatóságnak. Mindig használunk hozzá valamilyen anyagot szépen felvezetve például szaténorganzát vagy muszlint, valamint virágot. A virág lehet élő, de sokkal praktikusabb és olcsóbb, ha kész selyemvirág dekorációt választunk hozzá, amit csak fel kell helyezni.

A boldogságkapu rögzítése mindig kritikus pont. Gondoljunk bele, hogyha esetleg közepes vagy kicsit erősebb széllökések kísérik a ceremóniát, a kapunak akkor is állva kell maradni. Füves és homokos területen leszúrókkal rögzítendő a kapu, oldalanként több ponton. Szilárd burkolat esetén súlyozással tehető meg ugyanez, természetesen kitakarva.

Vintage boldogságkapu

Általában krém vagy fehér enyhén antikolt jellegű a felülete. Vintage és rusztikus esküvői stílusokhoz ajánljuk.

Kör és hexagon háttér kapu

A modern és elegáns esküvői stílusokhoz passzolnak elsősorban, de jól beilleszthetőek egyéb tematikákba is. Önállóan fotófalként, fotóháttérként is sokan használják.

Boldogságkapu házilag

Vállalkozó szellemű pároknak, illetve ha asztalos, ács, vagy famunkákban ügyeskezű ember van a családban, akkor magunk is elkészíthetjük. Esetleg kaphatjuk ajándékba is! Elsősorban faanyagból ajánlott készíteni, padlóból és tetőlécből felületüket több lépcsőben finomra csiszolva. Természetesen egy kívánt színre le is festhetjük. Sokféle kreatív megoldással találkoztunk az elmúlt években és voltak köztük nagyon színvonalasak is. Olyan méretűre érdemes készíteni, ami két felnőtt egyszerre történő áthaladására alkalmas.

bottom of page