top of page

A jól megvalósított bohém esküvő sok vidámságot, kötetlenséget, és szabadságot hordoz magában, kiegészítve humoros, sokszor kissé meghökkentő elemekkel. A helyszín kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a legkönnyebben szabadtéren, rossz idő esetére félig nyitott helyszínen lehet elérni a bohókás hatást. A ceremónia helyszíne lehet egy nyílt mező, domboldal, erdőszéle, folyópart, olyan hely, ami eleve szabad természetességet sugároz, és viszonylag jól megközelíthető.

bohém menyasszonyi ruha
bohém koszorúslány ruha

A bohém stílus virág és asztaldekorációja mondható a legszínesebbek egyikének. Bátran használja az élénkebb színeket, azokat is vegyesen, az izgalmas formavilágot is szem előtt tartva. A vendégek számára rejtegethet felfedeznivalókat, vicces kis üzeneteket akár személyre szólóan. Az asztalon nyugodtan használhatunk színes üvegeket, cserép vázákat, mécsestartókat vegyesen, a színeket is kombinálva. A stílusba jól illeszthetőek a virágállványok, lámpások, kaspók. A lényeg, hogy ne keverjük össze a vintage hangulattal. Kisebb átfedések nyugodtan lehetnek, hiszen ez a stílus nyújt a legnagyobb szabadságot.

129034669_200722981533537_58807919288830
makramé asztalfutó
Anchor 1

Bohém esküvői dekoráció

erdei hangulat, vidám, laza kellékek és megoldások

Makramé boldogságkapu, csomózással készült díszek

Gyakori hangulati elemek a kisebb-nagyobb álomcsapdák, makramé díszek a ceremónia és a vacsora helyszínén egyaránt, melyek kitűnően közvetítik bohém-hippi világ spirituális szemléletét. Az arab világból származó, "csomózás művészete" vagyis a makramé, igen felkapott, nagyon kellemes, egyedi hangulatú dekorációkat eredémyez. Készülhetnek ilyen módon bohém boldogságkapu díszek, asztalfutók, mennyezeti díszek és rengeteg egyéb kellék.

álomcsapda
bohém frizura, hajfonat
makramé boldogságkapu
makramé ceremónia díszítés
Bohém makramé

A menyasszony ruhája jellemzően abroncs nélküli, inkább aranyos, mint elegáns, a testet lengén követő színes darab. Gyakoriak a csipkés és gyöngyökkel kiegészített elől rövidebb hátul hosszabb álmodozó hangulatú verziók. A vőlegények ruházata is lehet színes és laza, gyakori elem a nadrágtartó, ami a barátokon is jól állhat.

vicces közvetlen vendgévárás

Vendégváráskor a hangulatot megalapozandó jól veszi ki magát, a laza buli hangulatát árasztó vendégváró ital felkínálása, például egy félbevágott boroshordóban vegyesen a kisüveges italok. Folyó vagy tóparton ugyanez egy csónakban. A lényeg, hogy vendégeink hamar feloldódjanak, és átvegyék a hangulatot. Jó ötlet lehet egy fotósarok fura szemüvegekkel, maszkokkal, mű bajusszal és egyéb humoros kiegészítőkkel.

Ezt a stílust választók jó ötletekkel látványos és olcsó esküvői megoldásokat valósíthatnak meg, ahol inkább a kreativitás dominál mint a ráfordítás.

bohókás mennyezet dekoráció
Minimalist-Wedding-Editorial-Boho-Touche
bottom of page