A jól megvalósított bohém esküvő sok vidámságot, kötetlenséget, és szabadságot hordoz magában, kiegészítve humoros, sokszor kissé meghökkentő elemekkel. A helyszín kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a legkönnyebben szabadtéren, rossz idő esetére félig nyitott helyszínen lehet elérni a bohókás hatást. A ceremónia helyszíne lehet egy nyílt mező, domboldal, erdőszéle, folyópart, olyan hely, ami eleve szabad természetességet sugároz, és viszonylag jól megközelíthető.

A bohém stílus virág és asztaldekorációja mondható a legszínesebbek egyikének. Bátran használja az élénkebb színeket, azokat is vegyesen, az izgalmas formavilágot is szem előtt tartva. A vendégek számára rejtegethet felfedeznivalókat, vicces kis üzeneteket akár személyre szólóan. Az asztalon nyugodtan használhatunk színes üvegeket, cserép vázákat, mécsestartókat vegyesen, a színeket is kombinálva. A stílusba jól illeszthetőek a virágállványok, lámpások, kaspók. A lényeg, hogy ne keverjük össze a vintage hangulattal. Kisebb átfedések nyugodtan lehetnek, hiszen ez a stílus nyújt a legnagyobb szabadságot.

129034669_200722981533537_58807919288830
makramé asztalfutó
 

Bohém esküvői dekoráció

erdei hangulat, vidám, laza kellékek és megoldások

Makramé boldogságkapu, csomózással készült díszek

Gyakori hangulati elemek a kisebb-nagyobb álomcsapdák, makramé díszek a ceremónia és a vacsora helyszínén egyaránt, melyek kitűnően közvetítik bohém-hippi világ spirituális szemléletét. Az arab világból származó, "csomózás művészete" vagyis a makramé, igen felkapott, nagyon kellemes, egyedi hangulatú dekorációkat eredémyez. Készülhetnek ilyen módon bohém boldogságkapu díszek, asztalfutók, mennyezeti díszek és rengeteg egyéb kellék.

álomcsapda
makramé boldogságkapu
makramé ceremónia díszítés
Bohém makramé

A menyasszony ruhája jellemzően abroncs nélküli, inkább aranyos, mint elegáns, a testet lengén követő színes darab. Gyakoriak a csipkés és gyöngyökkel kiegészített elől rövidebb hátul hosszabb álmodozó hangulatú verziók. A vőlegények ruházata is lehet színes és laza, gyakori elem a nadrágtartó, ami a barátokon is jól állhat.

vicces közvetlen vendgévárás

Vendégváráskor a hangulatot megalapozandó jól veszi ki magát, a laza buli hangulatát árasztó vendégváró ital felkínálása, például egy félbevágott boroshordóban vegyesen a kisüveges italok. Folyó vagy tóparton ugyanez egy csónakban. A lényeg, hogy vendégeink hamar feloldódjanak, és átvegyék a hangulatot. Jó ötlet lehet egy fotósarok fura szemüvegekkel, maszkokkal, mű bajusszal és egyéb humoros kiegészítőkkel.

Ezt a stílust választók jó ötletekkel látványos és olcsó esküvői megoldásokat valósíthatnak meg, ahol inkább a kreativitás dominál mint a ráfordítás.

Minimalist-Wedding-Editorial-Boho-Touche